Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین نماد معاملاتی در بازار که با تنش مواجه گشت نفت بود که متاثر از حمله به کاروان حاج قاسم سلیمانی در میان نگرانی ها از امنیت منطقه بیش از 3 درصد رشد را تجربه نمود و قیمت نفت WTI که قبل از ترور بامداد جمعه زیر 61 دلار معامله میشد به ناگاه در کمتر از 12 بیش از 2 دلار رشد نوسان قابل توجهی را از خود نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز: پس از حمله بزدلانه نیروهای آمریکایی جهت ترور سردار حاج قاسم سلیمانی توسط هواپیمای بی سرنشین دقایقی بیشتر طول نکشید که بازارهای مالی با نوسانات هیجان زده توسط سرمایه گذارانِ نگرانِ از تنش در منطقه روبرو گردد. به لحاظ اهمیت استراتژیک منطقه خاورمیانه به عنوان مبدا تولید قسمت زیادی از سوخت های فصیلی در دنیا، اولین نماد معاملاتی در بازار که با تنش مواجه گشت نفت بود که متاثر از حمله به کاروان حاج قاسم سلیمانی در میان نگرانی ها از امنیت منطقه بیش از 3 درصد رشد را تجربه نمود و قیمت نفت WTI که قبل از ترور بامداد جمعه زیر 61 دلار معامله میشد به ناگاه در کمتر از 12 بیش از 2 دلار رشد نوسان قابل توجهی را از خود نشان داد.

 

شکست روند نزولی نفت پس از یک سال!

نفت پس از فروکشیدن التهاب و تنش ها بر سر انفجار تاسیسات آرامکو در تاریخ 13 سپتامبر و شکست ناموفق روند نزولی دوباره پس از افزایش امیدها به شکل گرفتن یک توافق تجاری جان دوباره گرفته بود و با شروع روند صعودی در ماه اکتبر بالاخره توانست روند نزولی 12 ماه گذشته خود را شکست دهد.

امیدواری سرمایه گذاران به رونق اقتصادی و رشد تقاضا در بازار حامل های انرژی همزمان با شروع زمستان و واپسین لحظات سال 2019، موجب رشد فزاینده نزدیک به 10 دلاری قیمت نفت در دوماه گذشته شده بود که دوباره به واسطه تنش به وجود آمده در خاورمیانه میان ایران و آمریکا  شدت گرفت و در حال حاضر نفت را در نزدیکی ناحیه مقاومتی قیمت 64 دلار قرار داده است. بر اساس تحلیل تکنیکال چنانچه نفت بتواند از محدوده قیمتی بین 64-66 دلار قاطعانه گذر کند، امکان دستیابی قیمت در آینده ای نزدیک به سطح بالای 70 دلار بسیار محتمل است، در حال حاضر عوامل بنیادی مثل پاسخ ایران به این حمله آمریکا در آینده قیمت نفت در ماه های آینده بسیار تعیین کننده خواهد بود.

اونس جهانی طلا و ورود به کانال 1600 دلاری

دومین نماد متاثر از به شهادت رساندن سردار سلیمانی اونس جهانی طلا بود که به علت روی آوردن سرمایه گذاران به خرید این نماد برای مدیریت ریسک در هنگام تنش به وجود آمده رشد فزاینده ای را تجربه نمود. اونس جهانی طلا در روز جمعه متاثر از اتفاقات پیش آمده با بیش از 20 دلار جهش بیش از 1.3درصد رشد داشت و به 1550دلار در هر اونس رسید، قابل ذکر است که قیمت طلا پس از برخورد به سقف قیمتی 1557 دلار در اوج تنش های جنگ تجاری میان چین و آمریکا و تجربه سقوط تا قیمت 1450 دلار در ماه های گذشته با شکست قاطع روند نزولی میان مدت خود چند روزی بود که متاثر از وقایعی همچون تهدیدات موشکی کره شمالی و کشته شدن کارمند سفارت آمریکا در بغداد سیگنال خرید را برای فعالان بازارهای مالی صادر کرده بود

از لحاظ تحلیل تکنیکال طلا نیز دقیقا مطابق با روند نماد نفت به محدوده مقاومتی مهمی رسیده است که گذشتن قیمت از این ناحیه با توجه به پارامترهای دیگر مثل اعداد مندرج روی اندیکاتور مهم RSI و شکست بیش از حد Bollinger Bond با انحراف معیار دو در کوتاه مدت به راحتی امکان پذیر نخواهد بود، اما چنانچه تشنها در منطقه به هم چنان افزایش یابد، دور از ذهن به نظر نمی رسد.

بازار سهام اروپا و آمریکا، سرخ تر از همیشه

از دیگر نمادهایی که حمله روز جمعه تاثیر به سزایی در نوسان آن داشت می توان به شاخص های آمریکا و اروپا مثل DowJones و German30 اشاره نمود که با افزایش تنش و خروج سرمایه سرمایه گذاران از بازار شرکت های سهامی اروپایی و آمریکایی متحمل ضرر و کاهش قیمت شده بودند.

شاخص های بازار آمریکا که به واسطه فاز اول توافقات تجاری آمریکا و چین، چندین روز است که در حال رشد و رکورد شکنی قیمتی هستند پس از اتفاقات صبح جمعه رشدشان متوقف شد و هر سه شاخص اصلی آمریکا بیش از 1 درصد ریزش را تجربه کردند که البته پس از باز شدن وال استریت در بعد از ظهر جمعه به وقت تهران قسمتی از ریزش قیمتی خود را پس گرفته اند، اما شرایط در شاخص بازارهای اروپایی مانند شاخص صنایع آلمان ریزش ها مانع از قرار گرفتن این شاخص ها در محدوده قیمتی مناسب برای صعود به اهداف بالاتر شدند و بازار نتوانست آن طور که باید ریزش قیمت ها را جبران کند.

 

عواقب سنگین در انتظار بازارها

با توجه به اینکه در حال حاضر ارزش مجموع عمق بازار های مالی بین المللی بیش از GNP جهانی گشته و این بازارها صراحتا وارد محدوده حباب قیمتی گشته اند، افزایش درگیری ها عواقب سنگینی برای این بازارها خواهد داشت و می تواند منجر به ریزش سنگین ارزش این شاخص ها و خروج سرمایه از بازار سهام به سمت دارایی های امن مانند طلا و فلزات گرانبها همچون نقره و پالادیوم باشد.

 

تیم تحلیل بازارهای مالی خانه اقتصاد

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Giq برچسب ها: بازار ، بورس ، قاسم سلیمانی ، بازار آمریکا ، طلا ، نفت

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بازار بورس قاسم سلیمانی بازار آمریکا طلا نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۳۹۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد

قیمت طلا و ارز در بازار تهران امروز با کاهش همراه شده و هر گرم طلای ۱۸ عیار به کانال ۳.۳ میلیونی، سکه طرح جدید به کانال ۴۰ میلیونی و دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازگشته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، قیمت انواع سکه، طلا و ارز در بازار داخلی نسبت به روزهای قبل با کاهش همراه شده و مشاهدات میدانی خبرنگار تسنیم از بازار ارز بیانگر خلوتی محسوس این بازار نسبت به هفته های قبل است.

قدرت نظامی پشتوانه ثبات اقتصاد/ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار

 

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز بعد از عملیات وعده صادق و پاسخ محکم ایران به اسرائیل و ناتوانی رژیم صهیونیستی آغاز شد و در روزهای قبل نیز با وجود تلاش دلال‌ها و سفته بازان برای مقاومت در برابر ریزش بیشتر قیمت‌ها، همچنان ادامه دارد.

بازگشت آرامش به منطقه و فروکش کردن خبرهای مربوط به جنگ و درگیری به همراه خبرهای مثبت سیاسی، سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و رفت‌و امدهای سیاسی دیگر مسئولان،  سفر گروسی، رئیس سازمان انرژی اتمی به تهران، حضور پررنگ بازارساز در بازار ارز و ... از مهمترین دلایل کاهش ادامه دار قیمت ارز محسوب می شوند.

قیمت دلار در روزهای نخست هفته قبل برای ساعتی به کانال 50 هزار تومان هم بازگشته بود ولی در طول هفته به دلیل برخی خبرها درباره مالیات بر عایدی سرمایه و اعتصاب طلافروشان بازار وارد فاز افزایشی شد. برهمین اساس نیز دلار در بین کانال 61 تا 62 هزار تومان در نوسان بود. قیمت هر گرم طلای 18 عیار هم که تا 3.3 میلیون تومان پایین آمده بود در طول هفته بازهم به کانال 3.5 میلیون رسید ولی خیلی دوام نیاورد.قیمت سکه هم تا 43 میلیون تومان بالا رفته بود که آنهم دوام نداشت.

با این حال قیمت دلار از ظهر امروز باردیگر به مرز 60 هزار تومان رسید و هم اکنون دلار در معاملات بازاری‌ها وارد کانال 50 هزار تومان شده است؛ ضمن اینکه قیمت هر گرم طلای 18 عیار نیز وارد کانال 3.3 میلیونی و قیمت سکه طرح جدید نیز وارد کانال 40 میلیون تومان شده است.

مشاهدات میدانی از بازار ارز نیز بیانگر کاهش محسوس معاملات است و برخلاف روزهای پرتنش بازار دیگر خبری از هیاهو بین دلال‌ها نیست. قیمت دلار در کف بازار به مرز 60 و 50 هزار تومان رسیده است؛ طبق روال سابق، برخلاف تعداد بالای فروشنده در بازار امروز هم خریدار چندانی در بازار مشاهده نمی شود. هم اکنون دلال‌ها دلار را در کانال 59 هزار تومان از مردم می خرند. قیمت سکه طرح جدید نیز 40 میلیون و 600 هزار تومان اعلام می شود.

به گفته فعالان بازار، باتوجه به خبرهای مثبت سیاسی و حضور پرقدرت بازارساز در بازار و افزایش عرضه درهم باید در روزهای آینده شاهد ادامه روند کاهشی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • اعطای امتیاز ویژه به شرکت‌های برتر حاضر در «ایران هلث»
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟