Web Analytics Made Easy - Statcounter

بی‌بی‌سی در گزارشی به نام "چه قدر طلا در معادن جهان باقی مانده؟" نوشت، که بخشی از گرانی طلا در جهان در ماه‌های گذشته به دلیل روند کاری تاجران و دلالان این فلز ایجاد شده است.

بیماری کرونا علاقه مردم جهان برای سرمایه‌گذاری روی طلا را افزایش داده است/ GETTY IMAGES

طلا به عنوان یک فلز برای سرمایه گذاری، نماد و یک عنصر کلیدی در بسیاری از محصولات الکتریکی تقاضای زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما منابع این محصول محدود است و در نهایت معادن طلای دنیا به مرحله‌ای می‌رسند که دیگر چیزی برای استخراج این فلز وجود ندارند.

اوج استخراج طلا

متخصصان در مورد "اوج برداشت" طلا صحبت می‌کنند. این اصطلاح به زمانی گفته می‌شود که بیشترین میزان طلا در یک سال استخراج شده است. برخی از کارشناسان نیز معتقدند که ما قبلا به این نقطه اوج برداشت رسیده‌ایم.

طبق اعلام "شورای جهانی طلا"، تولید این فلز گران‌بها در سال 2019 به 3531 تن در جهان رسید و 1 درصد کمتر از میزان تولید آن در سال 2018 برآورد شد. این اولین بار پس از سال 2008 است که استخراج طلا در معادن جهان کاهش یافته است.

"هانا برنداشتایر" سخن‌گوی شورای جهانی طلا در این باره می‌گوید: احتمالا در سال‌های آینده تولید و استخراج طلا از معادن به دلیل اتمام ذخایر موجود کند شده یا کم می‌شود و این نشان می‌دهد که ما زود هنگام به اوج برداشت طلا از معادن رسیده‌ایم. از طرفی کشف ذخایر طلای بزرگ نیز به ندرت اتفاق می‌افتد.

به گفته کارشناسان تا سال‌ها بعد از زمان اوج برداشت طلا از معادن شاهد کاهش سریع وچشمگیر در تولید نخواهیم بود اما در ده‌های پس از آن تولید طلا به صورت تدریجی کاهش می‌یابد.

 

روند تولید و استخراج طلا به‌صورت یک خط صاف باقی مانده است

تولید سالانه طلا بر مقیاس تُن (واحد وزن)

 

"راس نورمن" کارشناس سایت تحلیلی  "MetalsDaily.com" می‌افزاید: تولید معادن روی یک خط راست حرکت می‌کند و احتمالا در آینده در مسیر نزولی قرار می‌گیرد و کاهش آن چشمگیر نیست.

چه مقدار طلا در معادن جهان وجود دارد؟

شرکت‌های جهان به دو روش حجم طلای باقی‌مانده در زمین را برآورد کرده‌اند.

ذخایر: طلایی که با قیمت کنونی به صورت اقتصادی از معادن فعلی استخراج می‌شود منابع: طلایی که پس از بررسی‌های بیشتر یا با قیمتی بالاتر در آینده ظرفیت استخراج اقتصادی را دارند.

حجم ذخایر طلا با دقت بیشتری از حجم منابع طلا قابل محاسبه است. اگرچه این موضوع کار چندان ساده‌ای نیست.

طبق بررسی‌های سازمان زمین شناسی آمریکا موجودی طلای ذخایر زیرزمینی کنونی حدود 50 هزار تن است.

براساس این آمار تا کنون 190 هزار تن از طلا از مجموع معادن طلا استخراج شده و تخمین‌های مختلفی از این موضوع وجود دارد و حدود 20 درصد دیگر معادن طلا  به صورت اقتصادی قابل برداشت است.

تکنولوژی‌های جدید احتمالا استخراج طلای برخی از ذخایر شناخته شده غیر اقتصادی کنونی، را امکان‌پذیر می‌کند.

جدیدترین خلاقیت‌های شامل داده‌های بزرگ، هوش مصنوعی و داده‌‌کاوی‌های هوشمند می‌شود که به صورت بالقوه مراحل استخراج را آسان و بهینه کرده و هزینه‌های استخراج را کاهش می‌دهد.

صنعت روباتیک در حال حاضر در برخی از کارگاه‌های معادن طلا مورد استفاده قرار می‌گیرد و انتظار می‌رود تا این دستگاه‌ها به یک فناوری  استاندارد در اکتشاف معادن تبدیل شوند.

استخراج طلا سخت و گران می‌شود/ عکس: GETTY IMAGES

بزرگترین منبع "واحد" (Sigle) طلا در تاریخ  در"ویتواتر استرند باسین" آفریقای جنوبی قرار داشته است. 30 درصد کل طلای جهان از این معدن آفریقای جنوبی استخراج شده‌ است.

از دیگر معادن عمده استخراج طلای جهان می‌توان به معادن "ام‌پوننگ" در چین، "سوپر پیت" و "نیومونت بودینگ‌تن" در استرالیا، معدن "گرس‌برگ" اندونزی و معادن "نوادا" در آمریکا اشاره کرد.

چین در حال حاضر بزرگترین معدن‌کاران طلا را دارد. کانادا، روسیه و پرو نیز از تولیدکنندگان عمده طلا هستند.

10 معدن بزرگ استخراج طلا در جهان/ منبع: شورای جهانی طلا

در میان شرکت‌ها، کمپانی معادن طلای "بارک گلد" نوادای آمریکا با تولید سالانه 3.5 میلیون اونس طلا، بزرگترین مجموعه تولید و استخراج  این ماده گران در جهان  محسوب می‌شود.

کارشناسان می‌گویند: اگرچه هنوز معادن طلای جدید کشف می‌شوند اما کشف ذخایر بزرگ بسیار نادر است.

بیشتر طلای جهان همچنان از معادن قدیمی استخراج می‌شوند که برای دهه‌ها مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند.

دلایل ثبت رکورد قیمت طلا

اگرچه قیمت طلا در ماه آگوست (مرداد) سال جای به بالاترین حد خود رسید، اما این موضوع به معنای افزایش خودکار برداشت طلا از معادن جهان نست.

در اصل تولید و استخراج در معادن طلا، تغییرات چشمگیر در قیمت آن را به تعویق می‌اندازد.

"هانا برنداشتایر" سخنگوی شورای جهانی طلا در این باره گفت: با توجه به مقیاس عملیات‌های انجام شده، تغییر برنامه‌های معادن در واکنش به تغییر عوامل خارجی مانند تغییر قیمت طلا زمان‌بر است و طول می‌کشد.

از طرفی رکورد قیمت طلا در طول محدودیت‌های کرونایی رخ داده است. در این دوران بسیاری از معادن تا حدی تعطیل شده یا بخشی از فعالیت‌های خود را کاهش داده‌اند.

یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت‌ طلا نگاه بسیاری به این فلز به عنوان سرمایه در دوران بیماری کرونا به عنوان یک دارایی ایمن و با ثبات است.

طلا در ماه وجود دارد/ عکس: GETTY IMAGES

کره ماه طلا دارد

اگرچه ممکن است تعین مقادر طلا روی زمین دشوار باشد، اما زمین تنها معدن آن نیست و طلا در ماه وجود دارد.

با این حال هزینه‌های مربوط به استخراج و انتقال طلا از ماه به زمین به شکل قابل توجهی بالاتر از قیمت طلا از آب در می‌آید.

منابع قابل توجهی از طلا در جنوبگان (بخشی از قطب جنوب) یا کف اقیانوس‌ها نیز وجود دارد که به دلایل اقتصادی استخراج آن به صرفه نخواهد بود.

یکی از ویژگی‌های طلا برخلاف منابع تجدید ناپذیر مانند نفت، بازیافت آن است. بنابراین در صورت عدم استخراج آن طلا تمام نمی‌شود.

* عصرایران

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: شورای جهانی طلا تولید و استخراج طلا از معادن استخراج طلا اوج برداشت باقی مانده معادن طلا قیمت طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۷۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشد؟

گلدمن ساکس با توجه به ریسک‌های ژئوپلیتیکی، پتانسیل افزایش قیمت طلا را به بالای ۳۰۰۰ دلار می‌بیند.

به گزارش ایسنا، سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان‌ گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوارهای آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشورهایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

طبق گزارش اینوستینگ، راهبردشناسان‌ گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازارهای نوظهور و خانوارهای آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آنها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه و پیش‌بینی: نبرد سقوط لیگ با حضور چهار تیم
  • خیز کشتی گیر ایران برای کسب تنها سهمیه باقی مانده المپیک پاریس
  • خیز ملی‌پوش کشتی آزاد برای کسب تنها سهمیه باقی مانده المپیک
  • خرید تضمینی گندم به ۸۵۵ هزارتن رسید
  • جهان منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشد؟
  • آتش بازی هالند در لیگ جزیره/ هنوز چهار فینال دیگر باقی مانده
  • اولین واکنش پیولی به توافق با ناپولی و اعتصاب هواداران افراطی میلان
  • آرتتا: بازی سیتی را می‌بینم، با پیژامه راحت!‏
  • خداحافظی بیرانوند با یک عنوان مهم؟ | شماره یک تیم ملی نباید در ۵ بازی باقی‌مانده لیگ گل بخورد وگرنه...
  • آرتتا: آرزوی قلبی‌ام امتیاز از دست دادن سیتی است